Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10.TEST-mesék fiúknak lányoknak

ahogy születsz úgy élsz

 

http://spiritualisanya.blogspot.hu/2011/06/ahogy-szuletsz-ugy-elsz.html

 

....................................................................................

Az aranyér okai a lélekben vannak!

Identitás problémák és az aranyér?Nőiességi problémák és az aranyér?

hallgasd meg  :-)

http://www.youtube.com/watch?v=mfcExtFVQp4

  ...............................................................................................................................................................

tanga.jpg

  

TANGA-bugyi MESE fiúknak, lányoknak!

egy kis intim-tudomány

Mi a baj a TANGÁVAL orvosi szempontból!?!?!

                               -    Neudl Erika AVIVA intim torna módszer oktatató cikke

 

Talán meglepő a felvetésem, és nem is olvastál még erről efféléket, most őszintén belevágunk a témába és szeretném, ha a fiúk is elolvasnák!...

 Egy történettel kezdem… uszodában öltöztünk…lány, aki ismerettségi körben volt, nyári áttetsztő fehér nadrágban volt, alatta látszott nem csak a nadrágon át a tanga bugyija kis háromszöge, madzagja…de a feneke bőre is szinte…azaz kivolt a feneke! így gyakorlatilag sok sok lány mezítelen popsival megy számára teljesen idegen emberek előtt az utcán, vagy áll sorba postán, pénztárnál, egy idegen ember előtt állva…majd mikor azok incselkednek vele ezek után (joggal), fel van háborodva.

Én, személy szerint nem értem, mi szükség erre!

…így erről kezdtünk beszélgetni, kérdeztem nem irritálje-e madzag az ülepe felezővonalába beékelve, mire azt felelte, nem túlzottan szereti, de hát hogy nézne ki, ha látszana a bugyija…nehezen szoktam meg de hát ez trendi…fejtegette.

- s így?¸kérdeztem vissza -  hogy néz ki, hogy látszik a tangád és feneked…az nem gáz? és: miért kellene megszoknod azt, ami nem kényelmes és nem jó?

 

Nézzünk bele a témába más szemszögből, mint a divat szemszögből…!

Mi is a baj a tangával?

Mind a végbélnek, mind a hüvelynek van egy természetes, saját nedvességtartalma, flórája, aminek meg is kell maradnia napközben, járás és minden közben. Ez a nedvesség biztos jele a normális kémhatásnak, biztos feltétele a test által megalkotott bejárat védelmének, ami minden testrészünknek a része, pl. ilyen az, hogy a szánkban folyamatosan nyál van, és a szem dráma, ha kiszárad…

 Abban az esetben, ha a lány csinos, nőiese, kicsi, karcsú, nem bevágó, de mégiscsak „hagyományos bugyit” visel, (tehát nem a nagymama nagy bugyogójáról beszélek…:-))))ez a nedves és egészséges állapot fenn is tud maradni.

Érdekes tény, hogy a végbélben tanyázó baktériumok nem okoznak problémát a végbélben, ám, ha viselőjük, nem kellő higiéniával rendelkezik, (pl nem hátrafelé törli meg magát) ez a baktériumcsoport átkerülve a hüvelybe, ott gyulladást, viszketést, égő érzéssel körített tüneteket, fertőzést produkál.

Ekkor kerül képbe a tanga, amely a farpofák résébe bevágva több gondot is okoz.

Miket is?

1.       Rendkívül kényelmetlen! (Akárki akármit is mond, a test ugyanis reflex-szerűen védekezik a "bevág" érzés ellen. Meg lehet szokni...a verést is... cigit is... a szidalmaző szülőket is...szóval annyi minden rosszat....de kell???)

2.      Egy nő,  ha áll, a fenék ívében feljebb van ugye a végbél, lejjebb a a hold alsó végében a hüvely bejárata.

A tanga, mintegy gyertya kanóca, első rossz következményként szárazra törli az evolúciósan nedvesnek „gyártott” területet, így csökkentve annak a  védekező lehetőségét…immun lehetőségét!

2.

 Tovább tetézve a bajt…kis idő múlva a tanga madzagja – akár tetszik akár nem - telítődik a végbél nedvességtartalmával és szép lassan leszivárog oda, ahová nem kéne…azaz a végbél nedvessége beszivárog a buta divat miatt (kényelmetlenül) a hüvely területére!

3.

Sok nő még gyermekvállalás előtt – de utána nagyon gyakran, tehát akár már huszonévsen) küzd, ha nem is aranyérrel, de valami ahhoz hasonló problémával, érzékenységgel…. Az aranyér nem más, mint a végbél cső alakú falának megereszkedése, meglazulása, azaz a végbél érrel ellátott fala kilóg a végbél záróizmából!  Súlyosabb esetben kizáródik, mint egy kis lufi. (krém, kúp) Ez fájdalmas, de legalábbis kellemetlen érzés. Ha ezt a kizáródást „fűrészeli” a tanga madzagja…az nem lehet kellemes, egészen a fájdalomig nőhet vagy épp a tanga madzagja váltja ki ezt az irritációt. Olykor az elviselhetetlenségig fokozva…

Sok extrém tanga madzagja az irritációt egészen a hugyvezeték réséig, (3 rés!)  azt is irritálva okoz, száraz, dörzsölő gondokat.

Sok emberrel beszélgettem alkalomadtán a TANGÁról, sok lány számolt be arról, hogy nehezen szokta meg a (rosszat), nem is annyira szereti, de végül sikerült. J) mit is mondjak erre?

Nekem ez olyan hasonlatot juttat eszembe, mint a dohányzás…nehéz rászokni, fáj a tüdő, amikor oxigén helyett füstöt kap, betegséget, halált és köhögést okoz, és drága is. Nekem, aki válogatott távolugróként, sportolóként soha nem dohányoztam, nagyon nonszensz már maga a gondolat is, hogy fizessek valamiért ami árt nekem! Szóval olyan a tanga mint a dohányzás, nem könnyű megszokni és bajt is okoz. Előnyét egyiknek sem tudom felmutatni!

Akkor???Mit döntesz? Buta divat vagy egészség? fertőzés, irritáció vagy természetes gondolkodás...?

 
 

Neudl Erika

AVIVA intim módszer sportoktató

06 52 28 50 57

/Az AVIVA módszer 1x 4 órás tréning formájában foglalkozik férfiak mindennemű kismedencei problémájával,(prosztata, impotencia, inkontionencia=vizeletcseppenés, aranyér, heregondok, fájdalom),  nők menses, fájdalom, rendszertelen ciklus helyreállításával, mióma, fibróma, policisztás óvárium=petefészek, meddőség, endometriózis, vizeletcseppenés, stb. problémákkal, terheseknek terhestorna, szülés utáni regenerálás. A tréning gondos életmódtanácsadással ötvözött gyakorlatok megtanulása remek hangulatban, tréningen. Utána gyakorolnod neked kell otthon heti2x./

  :::::::::::

 AVIVA és a szexualitás

 

kala-titok.jpg

 

 

Beszéljünk  most a szexről!

 

tantrikus.jpg

 

 

 

 

 

         A szexualitás ugyanolyan fontos része az életednek, életünknek, mint az arcápolás, a fogmosás, az ápolt köröm, a jó táplálkozás, a jó bioritmus, vagy a hajunk egészsége. Egy korábbi Reader'Digest újság interjúban, mint újságíró készítettem anyagot egy pszichológussal a párkapcsolatról. - 3 dolog a legfontosabb, mondta, egy kapcsolatban, a gyereknevelés, a pénz körüli dolgokról való azonos gondolkodás, és a jó, a párnak épp megfelelő szex. A szex önmagában nem, de fémjelzi a kapcsolat minőségét! e 3 dolog egy marionett báb. Ha bármely másik kettővel gond van, hatással van a harmadikra is! nagyon szeretem ezt a hasonlatot azóta is!

 

 


 

konyha.jpg

 

 

 

 AVIVA intim torna tanfolyam egy alkalom 4 óra…70 betegséget gyógyít, megelőz,

 

 

                                     szenvedely.jpg 

 

 

 

 

de, De, DE!! 

szexuális ügyességed is nagy mértékben nő általa! Az ok nagyon könnyen belátható: Ha valaki fejleszti a hasizmát vagy a vállát, akkor az hamar megmutatkozó módon izmos lesz. Ha a kismedence körüli izmokat fejleszted – amikkel egyébként kultúránkból adódóan nem foglalkozunk – akkor azok is fejlődnek. (Sajnos iskolában sem tanítanak ÉLETREVALÓ tantárgyakat: mint hogyan élj, hogyan tanulj, egyél és hogyan tervezd meg az életed!) Amit erősítesz – erősödik, igaz? Különösen nagy gond ez a kismamáknál, akiknek többszörösére  tágul a szüléskor a  gyűrűs izom, azt vissza kell regenerálni. De gond lehet ez férfiaknál is, ha nem erősítik, nem erősödik...

 

 

lep.jpg

 

 

 

Magától nem lesz jobb…Ebben tudnék nagy mértékben tanult szakértelemmel, anatómiával, pszichológiával, AVIVA tréninggel segíteni  gyakorlatokkal és sok sok infóval!..és nem kell többször jönnöd és fizetned, csak egyszer…a többi rajtad múlik, de rajtad múlik az is teszel-e a problémádért valamit vagy telik az idő úgy hogy semmit nem teszel…! 

kérdezz priviben!

 

vagy legjobb ha hívsz! skyp: Neurika

 

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Húsz dolog, amit minden nőnek tudnia kell a hüvelyéről

Egyes szakemberek szerint a teljes testi-lelki egészséghez hozzátartozik az is, hogy ismerjük saját testünket és tisztában vagyunk működésével. Lássuk, mi az, amit egy nőnek feltétlenül tudnia kell - a hüvelyéről.

2010.08.25

A nőgyógyászati rákszűrés csak a méhnyakrákot szűri. Semmilyen információt nem ad a petefészkekről, a méhről vagy a vastagbélről.

A hüvelyváladék mennyisége egyénenként eltérő. Egészséges nőknél is előfordulhat, hogy a váladék mennyisége miatt tisztasági betétre van szükség, azonban nincs okunk aggodalomra, ha nem tapasztalunk viszketést, égő érzést vagy kellemetlen szagot. Ha bizonytalanok vagyunk, keressük fel orvosunkat.

Minden nemi szerv másként néz ki. Egyeseknél kilógnak a kisajkak, másoknál nem, de minden női szeméremdomb gyönyörű. Felejtsük el a plasztikai műtétet, úgy vagyunk tökéletesek, ahogy vagyunk.

A legtöbb nő nem ismeri a hüvelyi orgazmust. Ezért megtanulják, hogyan izgassák csiklójukat a megfelelő pózba való helyezkedéssel vagy partnerük segít közvetlen ingerléssel. Ha a G-pontot keressük, legyünk türelmesek. Ennek ingerléséhez ugyanis több időre és mélyebb ingerlésre van szükség. A G-pont a hüvely elülső falában helyezkedik el, de ne essünk kétségbe, ha nem találjuk, ezzel nem vagyunk egyedül.

Teljesen mindegy, hogy néz ki a nemi szervünk. Mindegy, hogy teljes szőrtelenítést csináltatunk, tetotváltatunk, testékszert tetetünk be vagy úgy hagyjuk, ahogy a természet megteremtette - de azt ne engedjük, hogy bárki olyasmibe kényszerítsen bele, ami nekünk nem tetszik.

A hüvelyt edzeni kell, mint a bicepszet. A változókor után a hüvely fala kiszáradhat, zsugorodhat és hegesedhet, ha nem használjuk rendszeresen. Ha épp nincs partnerünk, jó szolgálatot tehet egy vibrátor. Ha megfelelően karbantartjuk, hüvelyünk életünk végéig megfelelően működhet.

A nők nem a hüvelyből pisilnek. Egy kis anatómialecke: a nőknél három nyílás van - fogjunk egy tükröt és ismerkedjünk meg velük.

A hüvely nem áll kapcsolatban a tüdővel. Ha valami a hüvelybe kerül, elég egyszerűen a kezünkkel kivenni, nem kell semmiféle "szerszámot" keresni, ugyanis semmi szükség rá.

A hüvely valóban előreeshet. Ahogyan egy zoknit is ki lehet fordítani, a hüvely is kifordulhat. Aggodalomra azonban semmi ok, a szakszóval hüvelyprolapszusnak nevezett állapot sebészileg kezelhető.

Senki nem lehet újból szűz. Ha egyszer elvesztettük a szüzességünket, azt soha többé nem kaphatjuk vissza. Bár léteznek szüzesség-visszaállító plasztikai műtétek, ez semmiképp sem természetes, és nem olcsó mulatság.

Akkor is elkaphatunk nemi betegséget, ha óvszert használunk. A szeméremdomb ugyanis hozzáér a herezacskókhoz és elkaphatjuk a herpeszt vagy szemölcsöt. Gondosan válasszuk meg partnerünket.

Nincs szükség minden nap intimzuhanyra. Nem kell, hogy nemi szervünk úgy illatozzon, mint a rózsaszirmok vagy a nyári eső: a természetes illat a legvonzóbb a férfiak számára.

A menstruációs vér megalvad, semmi pánik. Sokszor azonban az alvadéknak hitt darabkák a méhnyálkahártya darabjai. Ha egyébként nem vérzünk túlságosan, aggodalomra semmi ok, az alvadás akadályozza meg, hogy túl sok vért veszítsünk. Baj csak akkor lehet, ha a vérrögök túl nagyok vagy ha túlságosan vérzünk.

Sok nőnek van szüksége síkosítóra szex közben. Ez különösen a kor előrehaladtával igaz. Bátran használjunk valamilyen síkosító terméket.

Szex közben számos nő hüvelye ad ki fura hangokat. A szelek távozására emlékeztető hangok teljesen normálisak.

A hüvely kitágul a szülés során. Hüvelyi szülés után úgy érezhetjük, hogy túl lazák lettünk, de a hüvelyösszehúzó AVIVA-gyakorlatok segíthetnek. Ehhez próbáljuk meg elállítani a vizeletünket naponta többször is, majd ezt az izmot edzzük.

A női ejakuláció létező dolog. Azonban az is normális, ha valakinél ez nem történik meg. A tejszerű folyadékot a húgycsőben elhelyezkedő úgynevezett parauretrális mirigyek termelik.

A szexnek nem szabadna fájni, sok nőnek mégis fájdalmas. Ha ilyen gondjaink vannak, keressük fel orvosunkat. Számos nő szégyenében inkább csendben szenved, pedig ezen az állapoton lehet segíteni.

Az orgazmus jót tesz a testnek és a léleknek. Csökken a szívbetegség és a stroke, továbbá a mellrák kockázata, erősödik az immunrendszer, könnyebb az elalvás, fiatalosabban nézhetünk ki, fittebbek leszünk, mesntruációs ciklusunk rendszeressé válhat, enyhülhetnek a menstruációs görcsök és a krónikus fájdalom, csökken a depresszió kockázata és a stressz és nő az önbizalom.

---------------------------------------

 menstruációs ciklus hormonjai is befolyásolják az asztma súlyosságát

kategória: Tudomány
2012 november 12, hétfő - 09:54 | szerző: mti
Címkék:
menstruáció, asztma, hormon, orvostudomány, címkefelhő
 
Szóljon hozzá!
Mindig pozitívan a Facebook-on is  
A nőknél a menstruációs ciklus is befolyásolja a légúti tünetek súlyosságát, potenciálisan ronthat az asztmához hasonló állapotokon - állapították meg a norvégiai Haukeland Egyetemi Kórház kutatói.
 
Tanulmányukba mintegy 4000 nőt vontak be, akiknek követéses vizsgálatából kiderült, hogy az asztma tünetei a peteérés környékén a legsúlyosabbak. A kutatók szerint hasznos lenne, ha az érintett nők gyógyszerezése alkalmazkodna ciklusukhoz, mert így jobban kezelhetővé válna asztmájuk.

A résztvevő nők nem alkalmaztak hormonális fogamzásgátlást, menstruációs ciklusuk normális volt, 28,5 százalékuk dohányzott és 8 százalékuknak volt diagnosztizált asztmája.

Az eredmények szerint a résztvevők asztmás légzése, zihálása ciklusuk 10. és 22. napja között volt a legerősebb, ezen belül kissé visszaesett a peteérés napján, légszomjat pedig leginkább a 7. és a 21 nap között éreztek. A tünetek cikluson belüli változása nemcsak az asztmával diagnosztizált nőknél jelent meg, a köhögés erősségének változása például a túlsúllyal élőket és a dohányosokat is érintette.

A menstruációs ciklust összetett hormonális folyamatok szabályozzák, a különböző hormonok szintje a ciklus során jellegzetesen emelkedik és csökken. A kutatók úgy vélik, hogy a hormonszintek változásai közvetlen hatással vannak a légutakra, és közvetetten befolyásolják a fertőzésekre adott immunválaszt is.

"Úgy találtuk, hogy a légúti tünetek jelentősen változtak

..................................................................................................................

Szervóra:melyik órában melyik szervünk aktív?

2015 február, 12
 
 
 
0
 
szervóra

A hagyományos kínai orvoslás szerint a szerveink meghatározott időben, és sorrendben működnek, illetve pihennek.Ez nagy segítség lehet nekünk, hogy tudjuk mikor érdemes táplálkozni, sportolni, orvoshoz menni,pihenni.

 

 

 

12 fő szervünk 2 órás váltásban dolgozik értünk, ezért az energiapályákon is állandó a mozgás. Ha odafigyelünk szervezetünk órájára, vele és magunkkal is jót teszünk, megtartjuk az egyensúlyt.

Érdemes odafigyelni a szervóra ébresztőire, mert céltudatosan tudjuk erősíteni szerveinket, szervezetünket. Ha megnézzük az órát minden szervnek van egy párja. Ha az óra például reggel 8 órakor, amikor a gyomor aktivizálódik, bármilyen módon hatunk a gyomorra, a szívburokra épp ellenkezőleg hatunk.

Az orvosi esetek megfigyeléséből kiderülne, hogy a szívinfarktus, szívvel kapcsolatos problémák 12 óra körül, az epegörcs este jelentkezik.

Nézzük sorba az óra mozgását:

szervóra

1-3 óra között a máj méregtelenít, ne terheljük zsírral, alkohollal, dohányzással, és kávéval sem! Az agy oxigén ellátása ilyenkor a leggyengébb. Az epebántalmakban szenvedők ilyenkor ébrednek.
3-5 óra között aktivizálódik a tüdő, felkészül a napi munkára. Ilyenkor ébrednek a dohányosok, asztmások, hörghurutosok. Ebben a két órában uralkodik el a félelem, és a szorongás.
5-7 óra között aktivizálódik a vastagbél, a legjobb idő a székletürítésre, szabaduljunk meg a méreganyagtól, hogy ne szívódjon vissza. Lehetőleg kerüljük a stresszt, a rohanást, ha lehet folyamatosan ébredezzünk, igyunk sok  folyadékot.
7-9 óra között a legterhelhetőbb a gyomor, ilyenkor együnk vitaminban, ásványi anyagban gazdag ételeket, táplálékkiegészítőket.
9-11 óra között az idegrendszer a legnyugodtabb és legnagyobb a szellemi teljesítőképesség! Beindul a lép és a hasnyálmirigy. Ne fogyasszunk alkoholt, viszont jöhet az édesség, a gyümölcsök, méz. Kerüljük a fizikai megterhelést!
11-13 óra között van a szívciklus időpontja, a legjobb idő a sportolásra! Délben erősödik a gyomorsav és epetermelődés, ilyenkor jöhet egy könnyű ebéd. Kicsit leesik az agy oxigénellátása, sétáljunk vagy pihenjünk egyet.
13-15 óra között lassul a vérkeringés, a vékonybelek aktivizálódnak, csökken a fájdalomérzés, fokozódik a fizikai aktivitás.
15-17 óra között a húgyhólyag a legintenzívebb, igyunk sok cukormentes folyadékot, szervezetünk kiüríti a méreganyagot. Elérjük az aktivitást tetőpontját, sportolás, tanulás, munka teljes testbedobással.
17-19 óra között a vese tisztító munkája következik, ezért ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal. Vérnyomás csökken, szívműködés lassul, egy kis pihenés jól jöhet!
19-21 óra között indul a szívburok és a vér munkaideje. Ha ilyenkor eszünk, azt már szervezetünk nem dolgozza fel, hanem elraktározza. Érzékeink kifinomulnak, menjünk színházba, olvassunk, hallgassunk zenét. Felkészül szervezetünk az éjszakai pihenésre.
21-23 óra között indul az úgynevezett hármas melegítő tevékenysége. Testünk, lelkünk pihenőre, nyugalomra vágyik, csökken a teljesítőképesség, a legpihentetőbb alvás ideje. Nagyon fontos, hogy ne együnk és ne dohányozzunk ebben az időben.
23–01 óra között kezd el dolgozni az epehólyag. Ilyenkor kevésbé csillapítható a fájdalom.

A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energia keringése harmonikus. Ez az energia a vitalitást, életerőt jelenti.
Az energiakeringés akadályoztatása betegséghez vezethet, érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat.

.....................................................................

Figyelem, az AVIVÁT nagyon sok ember végzi el, vallástól, nézetektől,  életmód-, és étkezési szokásoktól , függetlenül. Ebben a menüpontban több nézetet és több lehetőséget is felvetek, célom itt: mint egy kalendárium vagy ha úgy tetszik, mint egy mozaik. A táplálkozástudomány nagyon összetett tudomány, érvelése számos!. Ki ki azt tegye magáévá, amit jónak lát, amiről tanult vagy amiről orvosi, szülői meggyőződést szerzett! Rengeteg a tévhit is! ..tehát egyik-másik cikk tartalma senkire sem kötelző érvényű, hogyan is lehetne az?  A testkontroll követelményei is sajátosak, sok ember le tud tőle fogyni, kitisztul...  A mazdazdan nézetek (étel és életmód) vegetáriánus étrendet kínálnak, sok sok remekbeszabott nyers étellel, zöldséggel, gyümölccsel.  A honlap fiatal, feltöltés alatt.
Tehát ez a menüpont egy kitekintő, olvasgató, téjékozódó, minél több támpontot adva a világ étkezési szokásaihoz.
A teljesség kedvéért.

 .......................................................................

cikk:

 

Az újabb népbetegség, a policisztás ovárium szindróma (PCOS)

2012, november 24 - 23:40 — 

A tanítványaim 15 %-a PCOS problémával küzd. Ez egy olyan „betegség”, amikor a petefészek cisztákkal van tele. Persze lehet ciszta nem csak a petefészekben, a hasüregben, a méhtestben, stb. Bárhol is van, ez problémát okoz, mert a tüszőrepedést követően nem termelődik a sárgatest hormon, a progeszteron szint a normálisnál alacsonyabb lesz, ami nem kedvez az esetlegesen megtermékenyített petesejt beágyazódásának. Sőt gyakori vetélést is okoz.

Tartalom:

Kezelese

 

A PCOS, ahogy egy gyógyszergyártó cég ismertetője írja 2007-ben „egy fel nem ismert népbetegség”. Társulhat inzulin rezisztenciával, pajzsmirigy működési zavarral, de lehet, hogy ez utóbbiak csak később jelentkeznek.

Kezelésére három dolgot javasol:

  1. diéta, (ezzel részben egyetértek) DE: diéta helyett tudatos táplálkozás.
  2. testmozgás (ezzel egyetértek, kiegészítve az Aviva tornával, mint célzott testmozgással)
  3. gyógyszeres kezelés EZZEL NEM ÉRTEK EGYET!

Tudatos táplálkozás

Miért is a tudatos táplálkozást említem és nem a diétát? Mert csak az el nem savasodott testnedvek tudják a salakanyagokat elszállítani. Tehát nem diéta, LUGOSÍTÁS, azaz a megfelelő sav-bázis egyensúly beállítása! Nem kampányszerűen, hanem életmódváltással. Lehet kúrát csinálni indulásként, ez nagyon jó, de utána a tudatos táplálkozással kell megőrizni az elért eredményt.

Torna

Tapasztalatom azt mutatja, hogy a PCOS ide, PCOS oda, az Aviva torna és az egészséges életmód, valamint egy természetes progeszteron krém csodákra képes. A torna hatására megnő a cisztákon áthaladó vér mennyisége, a ciszták vagy felszívódnak, vagy eldurrannak. Ez utóbbi fájdalmas esemény, de kevésbé viseli meg a szervezetet, mint egy műtét.

Gyógyszer (?)

Még a gyógyszergyártó cég szerint is „bármely hormonális kezelés az inzulin rezisztenciát rontja, ..akár méhen kívüli terhességhez is vezethet…esetleg lombikbébi….korai vetésélés fordul elő, ha nem kap a beteg kellő előkezelést”  Értsd alatta hormonkezelést. Szerintük a PCOS gyógyíthatatlan, csak hosszú, életre szóló gyógyszeres karbantartással lehet tüneti kezelést elérni.  Mi tudjuk, lehet ezt másként is, hiszen léteznek természetes progeszteron készítmények, melyek nem szintetikusak, pl. a vad Jam gyökérkivonat.

Ok, eddig beszéltem arról, hogy mi van, de hogy mit tehetünk, az most a legizgalmasabb.

Első nekifutásra hat dolgot tudok mondani:

  1. Aviva torna
  2. tudatos táplálkozás (mérgek kerülése ételben, környezetben)
  3. lúgosítás
  4. hormonvizsgálat
  5. természetes progeszteronkrém
  6. lelki okok átvizsgálása, esetleg kineziológus segítségével oldás

Mi is ez az Aviva torna?

Azt is mondják rá hormontorna. Ez egy táncos, zenés női torna, amely igazán átmozgatja a testet. Erősen leegyszerűsítve azt mondhatom, hogy a nagy mozdulatok kézzel, lábbal felpörgetik a szívet, megnő a pulzusszám. Ennek hatására jobban nyitnak a gátizom erei, és a vérben levő hormonokból több jut a célszervekhez, így azok egészségesebb vért kapva több hormont is termelnek.

Hatására a hormonrendszerünk optimalizálódik. A túltermelés csökken, az alultermelés nő.

aviva

Hihetetlen, de a tanítványaim közül sok olyan 40 év körüli nő dajkálja már a gyermekét, akinél a korai menopauzára hivatkozva az orvos azt mondta, nincs peteérés, kifutott az időből.

Egy 38 éves nő, aki 15 éven át hormongyógyszerrel védekezett a nem kívánt megtermékenyüléstől, abbahagyva a tabletta szedését, mert gyereket akart, de még a menstruációja sem jött meg. Várt hat hónapot, majd visszament az orvoshoz, aki egy másfajta szintetikus hormonnal kívánta a menzeszt előidézni. Ekkor keresett rá a neten, egy másfajta módszerre. Megtalálta az Aviva módszert, és elvégezte a 4 órás tanfolyamot, majd utána rendszeresen heti 2 alkalommal eljárt gyakorló órára. Intenzíven végezte a 18 gyakorlatokat 3 hónapig. A menzesze  5 hét múlva spontán megérkezett. ( Ugye milyen öröm lehet amikor megjön?) Vérszegénysége miatt most gyakrabban menstruált, két alkalommal 10-15 naponként. Ezt szerves vaskészítménnyel helyrehozta, és három hónap múlva már pocaklakóval jelentkezett. Most 3 ,5 éves a kislánya, mindketten jó egészségben vannak. Összesen 6 hónapig gyakorolta az Aviva tornát. De, 15 évig visszaélt a testével, amikor a hormontablettát szedte.

Egy másik eset, idézem a levelet:

"Megígértem, hogy jelentkezem majd, hogy hogyan haladok a tornával, mik az eredmények. Eddig vártam vele, hogy legyen mit írnom, most jobb híreim vannak, mint amire valaha számítottam ennyi idő után.

Nem tudom, mennyit mondtam el az előzményekből, de egy éve hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, azóta 50 napnál előbb sohasem jött meg, egyszer kaptam hormonokat is, amikor 90 nap után sem jött meg magától. Az orvos policisztás petefészket diagnosztizált nálam. A hormontabletták után döntöttem úgy, hogy ebből elég.

A tanfolyam után egy hét alatt gyorsan megtanultam a gyakorlatokat, utána viszont ki kellett hagyjak 10 napot, mert nyaralni voltam, és nem volt helyem és időm sem a tornára. Közben igyekeztem jobban figyelni arra, hogy mit eszek. Azt, hogy mi mivel illik össze, hamar feladtam, mert mindig abba ütköztem, hogy mit nem ehetek, de nem voltak ötleteim, hogy akkor mit egyek helyette. Sokkal több gyümölcsöt és zöldséget ettem viszont, mint korábban, nyersen is, és ettem ugyan húst, de talán kevesebbet, mint előtte. És sokkal többet ittam.

Röviden a lényeg: most vagyok az első olyan ciklusom végén, amit végigtornáztam, hetente kétszer, 14 napig a 18 gyakorlatot, utána már csak a nem meghozóakat . A 28. napon vártam a csodát, de nem jött, egészen... szombat reggelig (42. nap), amikor egy másik, sokkal nagyobb csodára derült fény. Csináltunk egy gyorstesztet, amin pillanat alatt megjelent a két csík :)

Biztos vagyok benne, hogy a torna miatt van, hiszen korábban az sem volt biztos, hogy van peteérésem, és ennyi időre még megjönni sem szokott...

Nagyon köszönöm neked, és bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült ez az e-mail."

Sok olyan eset volt, amikor a „meddőség” – azért írom idéző jelbe, mert ez csak látszólagos - ellenére a tornát követő 2-3, néha csak egy hónapon belül megtermékenyült a petesejt, s egészséges magzat született. Az igazi meddőség az, amikor szervi probléma az akadálya a gyerekvállalásnak.

Néha azt tapasztaltam, a torna kevésnek bizonyult.  Meg kellet vizsgálni a lelki okokat is. Jó erre rásegíteni azzal is, hogy kicsit megvizsgáljuk lelki szemetesünket. Sok minden van abban, melyet születésünk előttről már hozhattunk, és az óta csak gyűjtögettük, söpörtük a szőnyeg alá, ahogy a népies nyelv ügyesen megfogalmazza. Erre jó a Kriston intimtorna. Ez nem csak torna, ez személyiség fejlesztés is.

Volt egy tanítványom, 42 éves volt, természetes fogamzással akart gyereket. Az orvos azt mondta, túlkoros, már a lombik programból is kiesett, peteérése sincs, a petefészek kimerült. Tornázott 8 hónapig, majd a nőgyógyász vizsgálaton kiderült, több pete is érik egyszerre a petefészekben. Már akkor örültünk. Mégsem fogant meg. Igen erősen akarta a babát, szinte görcsösen csinálta a gyakorlatokat, a férje a peteérés idejére Hollandiából utazott haza  a projekt érdekében. Még további két hónap eredmény nélkül. Javasoltam, hogy menjen kineziológushoz, és csak heti egy alkalommal tornázzon, a másik alkalommal hastáncra menjen. Ő még egy homeopátiás orvost is felkeresett. Az eredmény a következő hónapban a beágyazódott  pete volt. Most 1 éves a kislánya, egészséges, mindketten jól vannak.

A papír kevés ahhoz, minden esetet leírjak. Érdemes az Avivás honlapokon a visszajelzéseket elolvasni, hogy erőt és bizalmat merítsünk a torna hatékonyságát illetően.

 

.........................................................................................................................................................................................................

 

A cikk szerzője Szendi Gábor, további anyagok találhatóak a Tényekés tévhitek.hu weoldalon!

http://www.tenyek-tevhitek.hu/policisztas-ovarium-szindroma-pco.htm

 

 

Policisztás Ovárium Szindróma:

 


az evolúció győztese a jelen vesztese?

Hogy a 20. század zsákutcának bizonyult az emberi táplálkozás történetében, azt nem csak az bizonyítja, hogy ma minden második ember szívhalálban, minden harmadik pedig rákban hal meg, hanem az is, hogy a termékeny korú nők negyedénél a petefészekben ciszták mutathatók ki. Mivel ez az állapot gyakran okoz terméketlenséget, ez azt jelzi, hogy a nyugati civilizáció eljutott addig a pontig, amikor már az önreprodukciója került veszélybe. Amikor a házaspárok 15%-a terméketlenségi problémákkal küzd, akkor a népességfogyás már régen nem gazdasági vagy politikai kérdés, hanem biológiai. Azt jelzi, hogy a társadalmi evolúció olyan irányt vett, amely a faj létét kezdi veszélyeztetni. Egyre növekvő szakadék van ugyanis aközött, ahogyan a genomunk szerint élnünk kéne és ahogyan élünk.

 

 

Mi az a PCOSZ?

Irving Stein és Michael Leventhal nőgyógyászok az 1930-as években fedeztek fel egy különös endokrin zavart, amikor olyan nőket vizsgáltak, akiknél indokolatlanul elmaradt a menstruáció. A nők mindkét oldali petefészkében számos cisztát találtak, a nők általában elhízottak voltak, szőrösödtek és a férfias kopaszodás jeleit mutatták. A tünetegyüttest sokáig Stein-Leventhal szindrómának nevezték, mára elfogadottabb a policisztás ovárium szindróma (PCOS). A szindróma fennállását a 2003-as rotterdami kritériumok szerint akkor állapítják meg, ha a következő három tünetből legalább kettő kimutatható:
1, késlekedő vagy elmaradt ovuláció, azaz megnyúlt vagy elmaradt menstruációs ciklus
2, fokozott androgén aktivitás, azaz férfias szőrzet, mély hang, aknék megjelenése, hasi elhízás, férfias kopaszodás
3, több, ultrahanggal megfigyelhető ciszta a petefészkekben

Mára a kórképet intenzíven kutatják, számos jellemzőt és kialakulási mechanizmust leírtak vele kapcsolatban. A PCOSZ kialakulásának vannak kevésbé jellemző mechanizmusai, ezek azonban az esetek elenyésző részéért felelősek. A továbbiakban a táplálkozással összefüggő PCOSZ-t elemzem.
A PCOSZ-ban szenvedő nők 50-75%-ában kimutatható az inzulinrezisztencia (Maharaj és Amod, 2009). Inzulinrezisztenciáról akkor beszélünk, ha a sejtek inzulinérzékenysége lecsökken. Az inzulin a hasnyálmirigy által termelt hormon, amely a vérben keringő cukrot és aminosavakat a sejtekbe juttatja. Az inzulinrezisztencia kialakulásának leggyakoribb oka a finomított szénhidrátok fogyasztása. A magas vércukorszint a sejtek számára cukor túlkínálatot hoz létre, ezért a sejtek védekezésként lecsökkentik az inzulinérzékenységüket, meggátolva a cukor sejtekbe jutását. Mivel a szervezet helyre akarja állítani a normál vércukor szintet, ezért a hasnyálmirigy válaszként fokozza az inzulintermelést, ami viszont tovább növeli a sejtek ellenállását. Így végül a fölös cukor a zsírszövetekbe vándorol. Az inzulinrezisztencia ezért gyakran vezet elhízáshoz. Az inzulinrezisztencia másik következménye a magas inzulinszint, hiszen a csökkent inzulinérzékenység miatt jóval több inzulin szükséges a normál vércukorszint fenntartásához. A magas inzulinszint viszont éhségrohamokat, édességkívánást okoz, így ez is fokozza az elhízást. Az inzulinrezisztencia és magas inzulinszint az oka a PCOSZ megannyi tünetének.

A PCOSZ felismerése

A PCOSZ rendkívül sokarcú, olykor nem is könnyű felismerni. Egy olyan világban, ahol a túlsúly mindennapos jelenség, az emberek többsége még esztétikai problémát sem lát az elhízásban, nem hogy az egészségéért kezdene aggódni. A természeti népeknél az átlagos testtömeg index (BMI) 20-21 kg/m2, a nyugati világban pedig a 25-ös BMI-t még normálisnak tekintik. A PCOS-ban szenvedő nők -vizsgálatonként eltérően - 30-70%-ban elhízottak (Pasquali és mtsi., 2007; Maharaj és Amod, 2009), ez azonban tévesen azt sugallja, mintha a PCOSZ egyes eseteiben az elhízásnak nem volna szerepe. Renato Pasquali és mtsi. vizsgálatában 320 PCOSZ-ben szenvedő nő közül mindössze 14 volt sovány, 110 pedig abba az övezetbe esett (22 és 25 közötti BMI), amelyet a nyugati orvoslás még "egészséges" súlyintervallumnak tekint. A többi túlsúlyos vagy elhízott volt (Pasquali és mtsi., 2006). Miért nem tekinthetjük a 23, 24 vagy 25 BMI értékeket "normál" súlynak? Azért nem, mert a vizsgálatok szerint háromszoros, négyszeres ill. ötszörös kockázatot képviselnek a cukorbetegség kialakulására (McTernan és mtsi., 2005). Nevezhetjük tehát ezt a súlyövezetet elfogadottnak, de nem egészségesnek. A PCOSZ tehát nagyon is szoros kapcsolatot mutat a túlsúllyal, csak a határértékek önkényes meghúzása miatt tűnik úgy, hogy a PCOSZ-ban szenvedők egy részénél nem igaz a túlsúly.
Az elhízással kapcsolatban rendszeres félreértésre ad okot a mindennapos orvosi gyakorlatban, de még a meddőségi centrumokban is az, hogy a bőr alatti zsírlerakat méretét tekintik az elhízás mértékének, holott a PCOSZ esetében a döntő tényező sokkal inkább a viszcerális zsír. A viszcerális zsír a has belsejében a belsőszervek és belek köré lerakódó zsír. A viszcerális zsírt endokrin szervnek tekintik, amely olyan hormonokat és cytokineket bocsájt ki, amelyek fokozzák az inzulinrezisztenciát és a szervezetszintű gyulladást. A viszcerális zsír nem látható, így a megtévesztő karcsúság miatt fel sem merül az inzulinrezisztencia mérése. A rutin vérképek nem alkalmasak a PCOSZ-re jellemző anyagcsere rendellenességek felderítésére.
Az inzulinrezisztenciára csak terheléses vércukorvizsgálat és inzulinszint mérés hívná fel a figyelmet, az éhgyomri vércukorszint mérés ugyanis teljesen normális eredményt mutathat.
Figyelmeztető jel lehetne a magas férfihormon szint következtében fellépő szőrösödés, szakszóval hirsutizmus is, amely az esetek 60-70%ban jelen van. Ezt azonban sok nő alkati adottságnak tekinti, és tünetileg próbálja kezelni. Ugyanez a helyzet az aknékkal és a hajhullással is. A menstruáció elmaradása vagy a ciklus megnyúlása csak az esetek 20-50%-ban figyelhető meg. Mivel a PCOSZ 20-70%-ban meddőséget okoz, gyakran csak akkor ismerik fel, miután a házaspár évek óta sikertelenül próbálkozik a baba összehozásával (Balen és Michelmore, 2002).

Kiket és milyen arányban érint?

Azokban a vizsgálatokban, melyekben ultrahanggal termékeny korban járó panaszmentes nőket vizsgáltak meg, 17-22%-uknál találtak policisztás ováriumot (PCO). Ez azt jelenti, hogy a nyugati társadalmakban gyakorlatilag a nők negyede PCO-ban szenved (Balen és Michelmore, 2002). Mivel jó részüknél ez nem jár tünettel, azaz a policisztás ovárium szindróma látványosabb tünetei nem jelennek meg, a probléma csak akkor tudatosul, ha meddőség vagy vetélés lép fel, vagy ha megjelennek a szindróma egyéb tünetei is. A PCO-t a fogamzásgátló szedése is elfedi. A felmérések szerint a nyugati világban a házaspárok legalább 15%-a küzd meddőségi problémákkal (Kousta és mtsi., 1999), s ennek egy jelentős része a PCOSZ-nak tulajdonítható. Még az un. megmagyarázatlan -azaz biológiailag egészségesnek minősített - meddő esetek 44%-a is PCOSZ-ra volt visszavezethető (Kousta és mtsi., 1999).
A PCO gyakorisága népcsoportonként igen változó. Angliában élő termékeny korú indiai nők 50%-nál policisztás a petefészek, de a PCO-s nőknek csak 49%-nál volt megfigyelhető menstruációs zavar, azaz PCOSZ (Rodin és mtsi., 1998). Általában is igaz, hogy a policisztás ovárium kb. kétszer gyakoribb, mint a tünetekkel is járó PCOSZ.
Sok vizsgálat az egyes népcsoportok policisztás ovárium szindróma gyakoriságát vetette össze. A kaukázusi rasszba tartozó nők körében a PCOSZ, azaz a tünetekkel is járó cisztás petefészek gyakorisága vizsgálatonként eltérően, 6-8-10% -os (Knochenhauer és mtsi., 1998). Az USA-ban élő mexikói nők körében a PCOSZ kétszer gyakoribb, mint a fehérek közt (Goodarzi és mtsi., 2005). Ausztrál bennszülöttek körében a PCOSZ gyakorisága 26%-os (Davis és mtsi, 2002). Általában is igaz, hogy a nem kaukázusi típusba tartozó embereknél a PCOSZ általában gyakrabban jár elhízással, súlyosabb inzulinrezisztenciával (Shaw és Elton, 2008).

A fejezet további alcímei:

Mi a mechanizmus?

Betegség vagy alkalmazkodás?

Inzulinrezisztencia és evolúció

A kétféle elhízás és a PCOSZ

Az emberi reprodukció szezonalitása

A PCOSZ evolúciós elméletei

Össze nem illés és PCOS

Miért segít a paleolit táplálkozás?

És végül két gyógyult beteg beszámolója:

A policisztás ovárium elmúlt, sok év reménytelenség után terhes vagyok

.....................................................................................

http://www.fogyas.info/testkontroll_feherje-szenhidrat-szetvalaszto-dieta.php

 

Testkontroll - Testkontroll diéta

Testkontroll étrend - Fehérje szénhidrát szétválasztó diéta

 

Testkontroll diéta  
Harvey és Marilyn Diamond "Testkontroll" (eredeti címe "Fit for Life") könyve a 90-es években jelent meg Magyarországon. A fehérje szénhidrát szétválasztó diéta akkor forradalmian újnak számított. A testkontroll diéta a táplálkozási szakemberek körében nem aratott egyöntetű sikert, ami inkább újszerűségének, mintsem minőségének vagy tartalmának volt köszönhető. Mindazonáltal a testkontroll diéta a mai napig az egyik legsikeresebb diéták egyikének számít.

 

A testkontroll könyv lényege
A testkontroll diéta lényege az élelmiszerek, ételek megfelelő kombinációjában, összeállításában van. Nincs szükség kalória számlálásra, vagy az adagok csökkentésére, hanem elegendő megtanulnunk, hogy kedvenc ételeinket milyen összeállításban érdemes fogyasztanunk ahhoz, hogy azok összhangban legyenek szervezetünk természetes emésztési folyamatával.

A testkontroll diéta alkalmazásával szervezetünk automatikusan és természetes módon éri el a kívánt optimális testsúlyt, melyet ily módon képes lesz hosszú távon fenntartani.

Ezen az oldalon leírjuk a testkontroll diéta főbb elemét. Természetesen nem tudjuk, és nincs is szándékunkban a könyv teljes tartalmát visszaadni. Ha valakit komolyabban érdekel a téma, érdemes elolvasnia Harvey és Marilyn Diamond: Testkontroll c. könyvét.
 
Kattints ide! - Fogyasztó és zsírégető vitaminok
A testkontroll diéta, testkontroll étrend néhány alapelve
1. Testkontroll diéta - Együnk magas víztartalmú ételeket
Testünk 70%-ban vízből áll. Következésképpen akkor vagyunk leginkább összhangban szervezetünkkel, ha a magunkhoz vett táplálék szintén magas víztartalmú.

Noha a folyadék bevitele fontos, itt most nem a víz ívásáról van szó, hanem a táplálék minőségéről.
  Testkontroll diéta - A gyümölcs kulcsszerepet kap!

Egyedül a zöldség és a gyümölcs számít magas víztartalmú ételnek, vagyis, a táplálékunknak 70%-ban zöldségből és gyümölcsből kellene állnia.

A víz létfontosságú a táplálék részecskék szállításában, továbbá a salakanyagok, a mérgek kiürítésében, szervezetünk megtisztításában. Magas víztartalmú táplálék esetén elősegítjük a test méregtelenítését, ami elkerülhetetlenül zsírégetéshez vezet.
(Ha érdekli a zsírégetés egyéb aspektusa, olvassa el az erről szóló cikket: Zsírégetés)

2. Testkontroll diéta - Az ételek megfelelő társítása

Az emésztés nagyon sok energiát igényel. Amikor többféle táplálékkal terheljük emésztőrendszerünket, nem marad elegendő energiánk a méregtelenítésre. Az ételek megfelelő társítása azt jelenti, hogy egy étkezés alatt, vagy fehérje vagy szénhidrát tartalmú ételt eszünk, magas víztartalmú táplálékkal (zöldséggel) kombinálva.

3. Testkontroll diéta - Helyes gyümölcsfogyasztás

Magas víz, vitamin és ásványi anyag összetevői miatt a gyümölcs az egyik legfontosabb táplálékunk. Mivel a legtöbb gyümölcs emésztése nem a gyomorban történik, a gyümölcs 20-30 perc alatt keresztülmegy a gyomrunkon, s emésztése nem igényel energiát. Ezáltal az energia nagy része felhasználható lesz a méregtelenítésre.

A testkontroll diéta szerint a gyümölcsfogyasztás legfontosabb szabálya, hogy csak üres gyomorral együnk gyümölcsöt. Ez a fenti adatokból következik; ha a gyomrunkban már van valamilyen táplálék, a gyümölcs útja el van zárva, s a gyors áthaladás helyett gyomrunkban reked, nem biztosítja a méregtelenítéshez szükséges plusz energiát és folyadékot, s ráadásul puffadáshoz, felfújódáshoz vezet.

Ha a gyümölcsöt nem a reggeli éhgyomorra esszük, akkor más ételek után bizonyos időt várnunk kell, amíg ismét üres nem lesz a gyomrunk a gyümölcs befogadására. Zöldségek után 2 órát, helyesen összeállított ételeket követően 3 órát (ha húst ettünk 4 órát), nem helyesen összeállított étel után pedig 8 órát kell várni, hogy gyümölcsöt ehessünk.

..................................................

 

Alábbi cikk szerzője Szendi Gábor a Tények és Tévhitek weboldal tulajdonosa

 

Az endometriozisról....

 

http://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/endometriozis-es-paleo.php

 

 

 
 

 

Profilkép


Képgaléria


Utolsó kép


Elérhetőség

Neudl Erika

intimAVIVAtorna
ErikAVIVAintim
Erikaviva intimgym
skyp: Neurika

00 (31) 492 11 355, 00 36 70 2 48 38 86

neurika@gmail.com

HírlevélArchívum

Naptár
<< Augusztus / 2020 >>


Statisztika

Most: 5
Összes: 270246
30 nap: 6344
24 óra: 173